Τι λένε οι οδηγοί της Ferrari για το team order στο Μεξικό


Οι οδηγοί της Ferrari εξήγησαν πως η απόφαση να ανταλλάξουν θέσεις στα μισά του αγώνα στο Μεξικό ήταν ένα σενάριο που είχε συζητηθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/11/2021

Η Ferrari πήρε την απόφαση να αλλάξει θέσεις στους Leclerc και Sainz στα μέσα του GP στο Μεξικό, με τον Ισπανό να έχει 12 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά και την ομάδα να βλέπει σε αυτόν την ευκαιρία να πιέσει και να περάσει τον Pierre Gasly για την 4η θέση.

Αφού δεν τα κατάφερε, όμως, ο Ισπανός έδωσε πίσω την θέση στον teammate του πριν το φινάλε, για να τερματίσουν ως είχαν πριν το team order.

Ο Μονεγάσκος εξήγησε μετά το πέρας του αγώνα πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν υπολογισμένη:

«Συζητήθηκε ήδη από πριν, οπότε υπήρχε μόνο ένας γύρος όπου μου ζήτησαν να τον αφήσω να περάσει, αλλά προσπέρασα, νομίζω, ένα αυτοκίνητο με μπλε σημαία μπροστά μου, οπότε δεν το έκανα άμεσα σε εκείνο τον γύρο. Και μετά τον επόμενο γύρο μου ζήτησαν να μην το κάνω, οπότε αλλάξαμε θέσεις λίγο αργότερα. Αλλά συνολικά όλα ήταν ξεκάθαρα και μόλις μου το ζήτησαν, το έκανα.

«Από την πλευρά μου, σταματήσαμε πολύ νωρίς για να προσπαθήσουμε να ασκήσουμε πίεση στον Pierre μπροστά για να μπει στα pits και να αφήσει τον Carlos να πάει μακριά με το δικό του stint, για να να έχουμε καλύτερα ελαστικά στο τέλος του αγώνα.

«Αλλά και πάλι δεν είχαμε τον ρυθμό του Pierre μπροστά, οπότε δεν τα καταφέραμε, αλλά νομίζω ότι σήμερα δείχνει το καλό ομαδικό πνεύμα που υπάρχει και ναι, αυτό είναι καλό να το βλέπουμε. Πήραμε ό,τι μπορούσαμε σήμερα.»

Ο Sainz μίλησε για το πόσο καλό ρυθμό είχε η Scuderia σε όλον τον αγώνα, ιδίως έναντι της McLaren:

«Έκανα πιθανώς έναν από τους καλύτερους αγώνες μου στη σεζόν όσον αφορά τον καθαρό ρυθμό με ένα άτυχο κομμάτι στην αρχή – αλλά σήμερα ήμασταν πολύ γρήγοροι.

«Τα δύο ατυχήματα [στην αρχή], ήταν ακριβώς μπροστά μου και έπρεπε να τα αποφύγω, πράγμα που με έκανε να χάσω θέσεις που δεν έπρεπε να χάσω, αλλά έτσι συμβαίνει μερικές φορές στους αγώνες.

«Από εκεί και πέρα βάλαμε το κεφάλι κάτω, δείξαμε τον ρυθμό που είχαμε όλο το Σαββατοκύριακο – ήμασταν πολύ γρήγοροι.

«Κατάφερα… προφανώς να πάρω την εντολή της ομάδας να περάσω από τον Charles και μετά να προσπαθήσω να πιάσω τον Gasly, αλλά ήταν πολύ δυνατός αυτό το Σαββατοκύριακο και δεν καταφέραμε να τον φτάσουμε. .

«Κάναμε αυτό που θέλαμε, το οποίο ήταν να ξεπεράσουμε τη McLaren. Είχαμε μια καλή ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο, τα καταφέραμε και τώρα πηγαίνουμε στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της σεζόν με το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα.

«Θα είναι κλειστή μάχη, νομίζω ότι θα υπάρχουν πίστες όπου θα έχουν το πιο γρήγορο μονοθέσιο, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά ως ομάδα όπως κάναμε σήμερα και να συνεχίσουμε να προχωράμε».

Τώρα, οι Ιταλοί έχουν περάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με διαφορά 13,5 βαθμών.